Poročilo: Štirinajsti pohod po Mlinarski poti

Športno društvo Šentanel, Krajevna skupnost Šentanel in kmetija Povh smo v soboto, 5. 6. 2021 organizirali tradicionalni štirinajsti Pohod po mlinarski poti.

V lepem sončnem  in vročem junijskem dnevu se je zbralo nekaj čez sedemdeset pohodnikov. Na pohodu smo se ustavili  pri spominskem obeležju v Lužnikovi reki in prižgali svečo v spomin padlim borcem. Iz datuma na spominskem spomeniku izhaja tudi praznik KS Šentanel. Pot nas je naprej vodila  po sledeh vodnih mlinov do turistične kmetije Gradišnik, kjer so nas domači lepo sprejeli in pripravili malico za vse pohodnike. Po postanku smo se odpravili naprej mlinarskim dogodivščinam nasproti. Večina pohodnikov se je podala po daljši in zahtevnejši trasi preko Belšaka. Pohodniški izlet smo zaključili okrog druge ure pri Povhovem mlinu z ogledom mlina in manjšo zakusko, ki so jo pripravili Povhovi. Franc Naveršnik nam je kot po navadi zaigral nekaj  svojih najljubših viž, ob katerih se je nekaj pohodnikov tudi veselo zavrtelo. Najbolj vroči pohodniki pa so ohladitev poiskali v Šentanelski reki.

Vsem pohodnikom se zahvaljujemo za udeležbo, upoštevanje protikoronskih priporočil in prijetno družbo. Posebna zahvala tudi planinskemu vodniku Kristiju Krajgerju za ureditev poti in uspešno ter varno vodenje pohoda. Najlepša hvala tudi vsem Povhovim in Gradišnikovim za prijeten sprejem in prijazno pogostitev.

Foto: ŠP                                                                                      

Zapisal: Štefan Peršak