Športnik leta 2013

Ob Prazniku Občine Prevalje in državnem prazniku je bila v družbenem domu kulturna prireditev in podelitev občinskih nagrad in priznanj.
Že pred leti je članica našega društva Tamara Miler prejela priznanje za Najboljšo športnico naše občine za dosežene vrhunske rezultate v plavanju. Ta čast pa je tokrat doletela kar dva člana Športnega društva Šentanel.
Za najboljšo športnico Občine Prevalje za leto 2013 je bila izbrana Doroteja Vavh. Doroteja je prejela priznanje za dosežene uspehe na tekmovanjih v sankanju na naravnih progah. Osvojila je naslov državne podprvakinje, dosegla pa je tudi veliko dobrih rezultatov na mednarodnih sankaških tekmovanjih v Avstriji. Je tudi članica sankaškega kluba iz Železne Kaple.
Za najboljšega športnika Občine Prevalje za leto 2013 pa je bil izbran Vid Peršak za vrhunske dosežke v kolesarjenju. Vid je član kolesarskega kluba Orbeja Geax iz Ljubljane in tovarniški kolesar španske ekipe Orbea. V letu 2013 je bil državni prvak v Enduru v mladinski kategoriji, na zaključni tekmi svetovnega pokala v Italiji pa je osvojil tretje mesto. V tem letu je dosegel še veliko odličnih rezultatov.
Čestitamo obema športnikoma in jima želimo še veliko dobrih športnih uspehov.

Nekaj slik lahko najdete spodaj.

Štefan Peršak

Foto: FŠ+ŠP