S kolesom po Šentanelu 2016

V nedeljo, 15. 5. 2015 smo člani Športnega društva Šentanel v okviru krajevnega praznika organizirali tradicionalno že deseto rekreativno kolesarsko prireditev. Letos smo četrtič izvedli netekmovalno prireditev »S kolesom po Šentanelu«. To je bil bolj družinski izlet s kolesi s spoznavanjem lepot in znamenitosti naše krajevne skupnosti. Proga v dolžini 26 km nas je vodila od Kapelice nad Šentanelom – Suhi vrh – Kmetija Rašešnik – Strojna – Jamnica – kmetija Mikl in nazaj do lip nad Šentanelom, kjer smo kolesarski izlet zaključili. Ob trasi proge smo imeli dva krajša postanka na kmetiji Rašešnik in Mikl, kjer so nas domači lepo sprejeli in nas pogostili z domačimi dobrotami. Tokratna prireditev je minila v malo slabšem vremenu, zato je bila udeležba bolj skromna.
Trasi pa smo tokrat dodali vzpon na vrh Strojne in imeniten spust s kolesi po prelepi gozdni potki do kmetije Kobovc.
Prireditev smo zaključili kot običajno pri lipah nad Šentanelom, kjer smo se kolesarji skupaj organizatorji prireditve in Šentanelci okrepčali z dobrotami, ki nam jih je pripravil gospod Peter Sedovšek s sodelavci.
Med vse kolesarjenje smo izžrebali praktične nagrade, ki so jih prispevali naši zvesti donatorji:
ŠD Šentanel, KS Šentanel, Občina Prevalje, Mehanizacija Miler, ELVIP-Žiga Petrič, Enduro, Fiskulturnica – športnorehabilitacijski center, Špar Prevalje, Gradbeništvo Stane, Niros, Cableks, Prevent-TRO in Geopark Karavanke.
Najlepša hvala tudi vsem domačinom, ki so prispevali nagrade v obliki malic in domačih dobrot.
To pa so: Eko kmetija Mikl, kmetija Rašešnik, kmetija Koroš, gostilna Marin, kmečki turizem Pekav, turistična kmetija Ploder, Peter Sedovšek in Brunarca.
Kljub malo bolj skromni udeležbi je tudi letošnje kolesarjenje minilo v prijetnem in družabnem vzdušju, brez poškodb. Še enkrat zahvala vsem donatorjem in krajanom, ki so pomagali pri organizaciji prireditve.

Fotografije si lahko ogledate spodaj.

Foto: Š.P.

Zapisal:Štefan Peršak