S kolesom po Šentanelu

V nedeljo, 17. 5. 2015 smo člani Športnega društva Šentanel v okviru krajevnega praznika organizirali tradicionalno že deveto rekreativno kolesarsko prireditev. Letos smo tretjič izvedli netekmovalno prireditev »S kolesom po Šentanelu«. To je bil bolj družinski izlet s kolesi s spoznavanjem lepot in znamenitosti naše krajevne skupnosti. Proga v dolžini 26 km nas je vodila od Kapelice nad Šentanelom – Suhi vrh – Kmetija Rašešnik – Strojna – Jamnica – kmetija Mikl in nazaj do lip nad Šentanelom, kjer smo kolesarski izlet zaključili. Ob trasi proge smo imeli dva krajša postanka na kmetiji Rašešnik in Mikl, kjer so nas domači lepo sprejeli in nas pogostili z domačimi dobrotami.
Prireditev smo zaključili pri lipah nad Šentanelom, kjer smo se kolesarji skupaj organizatorji prireditve in Šentanelci okrepčali z dobrotami, ki nam jih je pripravil gospod Peter Sedovšek s sodelavci.
Med vse kolesarjenje smo izžrebali praktične nagrade, ki so jih prispevali naši zvesti donatorji:
ŠD Šentanel, KS Šentanel, Občina Prevalje, Mehanizacija-Miler Branko, ELVIP-Vito Petrič, Enduro, Špar Prevalje in Prevent-TRO, arhitekt Borut Bončina, Infosys – Sašo Sirk, Geopark Karavanke, Prislan D.o.o., Fiskulturnica – športnorehabilitacijski center Slovenj Gradec, gostilna Hober, Povhov mlin – Mojca Naveršnik in Mobitel poslovalnica Slovenj Gradec.
Najlepša hvala tudi vsem domačinom, ki so prispevali nagrade v obliki malic in domačih dobrot.
To pa so: Eko kmetija Mikl, kmetija Rašešnik, kmetija Dvornik, kmetija Koroš, gostilna Marin, kmečki turizem Pekav, turistična kmetija Ploder, Peter Sedovšek, turistična kmetija Lužnik, turistična kmetija Gradišnik in Brunarca.
Kolesarjenje je minilo v prijetnem in družabnem vzdušju, brez poškodb. Veseli nas, da se je prireditve udeležilo veliko število družin in mladih kolesarjev. Še enkrat zahvala vsem donatorjem in krajanom, ki so pomagali pri organizaciji
prireditve.

Foto: Š.P.

Zapisal: Štefan Peršak