S kolesom po Šentanelu 2019

V nedeljo, 12. 5. 2019 smo člani Športnega društva Šentanel v okviru krajevnega praznika organizirali tradicionalno že trinajsto rekreativno kolesarsko prireditev »S kolesom po Šentanelu«. To je bila panoramska vožnja s spoznavanjem lepot in znamenitosti naše krajevne skupnosti. Zaradi izredno slabega vremena smo tokrat traso skrajšali na le šestnajst kilometrov. Pot nas je tokrat izjemoma vodila od Kapelice nad Šentanelom – Suhi vrh – Kmetija Rašešnik – kmetija Tratnik in nazaj na Šentanel, kjer smo kolesarski izlet zaključili. Ob trasi proge smo imeli postanek na kmetiji Rašešnik.
Kolesarski izlet smo zaključili kot običajno pri lipah nad Šentanelom, kjer smo se kolesarji skupaj z organizatorji prireditve in Šentanelci okrepčali z dobrotami, ki sta nam jih pripravila Fani in Peter Sedovšek s sodelavci.
Med vse kolesarjenje, organizatorje in prisotne krajane smo izžrebali praktične nagrade, ki so jih prispevali naši zvesti donatorji:
ŠD Šentanel, KS Šentanel, Občina Prevalje, Mehanizacija Miler, ELVIP, Enduro, INFOSIS, Fiskulturnica – športnorehabilitacijski center, Špar Prevalje, Prevent-TRO, picerija Škufca, picerija Gajbica, Turistična kmetija Ploder, Ekohotel kmetija Koroš, gostilna Marin Miler in tiskarna LEBRI Slovenj gradec.
Najlepša zahvala vsem na domačiji Rašešnik, ki so nas med kolesarjenjem prisrčno sprejeli in pogostili kolesarje z domačimi dobrotami.
Letošnja udeležba na kolesarskem izletu je bila zaradi slabega vremena skromnejša, vendar to ni vplivalo na prijetno vzdušje med kolesarji in domačini. Prireditev je minila brez poškodb. Zahvala vsem donatorjem in krajanom, ki so pomagali pri organizaciji prireditve.

Zapisal:Štefan Peršak