S kolesom po Šentanelu 2017

V nedeljo, 14. 5. 2017 smo člani Športnega društva Šentanel v okviru krajevnega praznika organizirali tradicionalno že enajsto rekreativno kolesarsko prireditev. Letos smo petič izvedli netekmovalno prireditev »S kolesom po Šentanelu«. To je bil bolj družinski izlet s kolesi s spoznavanjem lepot in znamenitosti naše krajevne skupnosti. Proga v dolžini 26 km nas je vodila od Kapelice nad Šentanelom – Suhi vrh – Kmetija Rašešnik – Strojna – Jamnica – kmetija Mikl in nazaj do lip nad Šentanelom, kjer smo kolesarski izlet zaključili. Ob trasi proge smo imeli dva krajša postanka na kmetiji Rašešnik in Mikl, kjer so nas domači lepo sprejeli in nas pogostili z domačimi dobrotami. Tokratna prireditev je minila v spremenljivem vremenu. Pričeli smo v soncu, pa nevihta, pa toča in ob zaključku zopet lepo sončno vreme.
Zaradi razmočenega terena smo traso tokrat skrajšali za vzpon do vrha Strojne.
Prireditev smo zaključili kot običajno pri lipah nad Šentanelom, kjer smo se kolesarji skupaj organizatorji prireditve in Šentanelci okrepčali z dobrotami, ki nam jih pripravila Fani in Peter Sedovšek s sodelavci.
Med vse kolesarjenje smo izžrebali praktične nagrade, ki so jih prispevali naši zvesti donatorji:
ŠD Šentanel, KS Šentanel, Občina Prevalje, Mehanizacija Miler, ELVIP-Žiga Petrič, Enduro, Fiskulturnica – športnorehabilitacijski center, Špar Prevalje, Gradbeništvo Stane, Niros, Cableks, Prevent-TRO in Geopark Karavanke.
Najlepša hvala tudi domačiji Rašešnik in Mikl, ki sta med potjo pogostili kolesarje.
Nagrade so prispevali še: Kmetija Koroš, gostilna Marin, kmečki turizem Pekav, turistična kmetija Ploder, Peter Sedovšek in Brunarca.
Letošnje kolesarjenje minilo v prijetnem in družabnem vzdušju, brez poškodb. Še enkrat zahvala vsem donatorjem in krajanom, ki so pomagali pri organizaciji prireditve.

Fotografije si lahko ogledate spodaj.
Foto: Š.P.

Zapisal: Štefan Peršak