S kolesom po Šentanelu 2014

V nedeljo, 18. 5. 2013 smo člani Športnega društva Šentanel v okviru krajevnega praznika organizirali tradicionalno osmo rekreativno kolesarsko prireditev. Letos smo drugič izvedli prireditev »S kolesom po Šentanelu«. To je bil bolj družinski izlet s kolesi s spoznavanjem lepot in znamenitosti našega kraja. Proga v dolžini 25 km je potekala po zaselkih KS Šentanel. Trasa proge nas je vodila od Kapelice nad Šentanelom – Suhi vrh – Kmetija Rašešnik – Strojna – Jamnica – kmetija Mikl in nazaj do lip nad Šentanelom, kjer smo kolesarski izlet zaključili. Ob trasi proge smo imeli dva krajša postanka na kmetiji Rašešnik in Mikl, kjer so nas domači lepo sprejeli in nas pogostili z domačimi dobrotami, tako, da smo lažje nadaljevali s potjo.

Prireditev smo zaključili pri lipah nad Šentanelom, kjer smo se kolesarji skupaj organizatorji prireditve in Šentanelci okrepčali z dobrotami, ki nam jih je pripravil gospod Peter Sedovšek s sodelavci. Med vse kolesarjenje smo izžrebali praktične nagrade, ki so jih prispevali naši zvesti donatorji:
ŠD Šentanel, KS Šentanel, Občina Prevalje, Mehanizacija-Miler Branko, ELVIP-Vito Petrič, Enduro, Špar Prevalje in Prevent-TRO, ZIP-center, arhitekt Borut Bončina, Mladinska knjiga, Infosys – Sašo Sirk.

Najlepša hvala tudi vsem domačinom, ki so prispevali nagrade v obliki malic in domačih dobrot.
To pa so: Eko kmetija Mikl, kmetija Rašešnik, kmetija Dvornik, kmetija Koroš – Diksi in Suzana, gostilna Marin, kmečki turizem Pekav, turistična kmetija Ploder, Peter Sedovšek in turistična kmetija Lužnik.

Kolesarjenje je minilo v prijetnem in družabnem vzdušju, brez poškodb. Veseli nas, da se je prireditve udeležilo veliko število družin in mladih kolesarjev. Zahvala vsem kolesarjem, ki so se kljub slabim vremenskim napovedim udeležili naše prireditve.

Foto: Š.P.

Zapisal:
Štefan Peršak