S kolesom po Šentanelu

V nedeljo, 19. 5. 2013 smo člani Športnega društva Šentanel v okviru krajevnega praznika organizirali tradicionalno sedmo rekreativno kolesarsko prireditev. Letos nismo izvedli tekmovalnega Vzpona v Šentanel, ki je v prejšnjih letih štel tudi za Koroški pokal ampak smo izvedli rekreativno kolesarjenje »S kolesom po Šentanelu«. Proga v dolžini 25 km je potekala po zaselkih KS Šentanel. Panoramska trasa proge: Kapelica nad Šentanelom, Suhi vrh, Kmetija Rašešnik, Strojna, Jamnica, kmetija Mikl in nazaj do lip nad Šentanelom, kjer smo kolesarjenje zaključili. Ob trasi proge smo imeli dva krajša postanka na kmetiji Rašešnik in Mikl, kjer so nas domači lepo sprejeli in nas pogostili z domačimi dobrotami, tako, da smo lažje nadaljevali s potjo.
Prireditev smo zaključili pri lipah nad Šentanelom, kjer smo se kolesarji skupaj z Šentanelci okrepčali z dobrotami, ki nam jih je pripravil gospod Peter Sedelšak s sodelavci. Med udeležence smo izžrebali tudi nekaj praktičnih nagrad, ki so jih prispevali naši zvesti donatorji:
ŠD Šentanel, KS Šentanel, Občina Prevalje, Mehanizacija-Miler Branko, ELVIP-Vito Petrič, Enduro, Špar Prevalje in Prevent-TRO.
Kolesarjenje je minilo v prijetnem vzdušju, brez poškodb. Veseli smo, da se je prireditve udeležilo veliko število družin in mladih udeležencev.

Zapisal:
Štefan Peršak – tajnik ŠD Šentanel