Prvi maj 2019

Tudi v letošnjem letu smo člani ŠD Šentanel in krajani Šentanela, Jamnice in Suhega vrha izvedli dve prireditvi ob praznovanju Dneva odpora proti okupatorju in prvega maja.
Prvič smo se zbrali v petek, 26. aprila in pred vhodom v vas postavili prvomajsko drevo »prvomajski mlaj – maj pam«. Letos je smreko »daroval« Darko Čas – kmetija Pečnik. Sočasno smo izvedli tudi delovno akcijo – čiščenje drevja in grmičevja na prostoru proti šoli, kjer pripravljamo teren za ureditev dodatnih parkirišč na Šentanelu. Po zaključenem delu smo se poveselili pri Marinu, ki so nam pripravili zasluženo malico, ki nam jo je pripravila Danica in postregel Janko s sodelavci. Debata je tekla o dogajanju v kraju in o uspešno opravljenem delu v gozdu in ob postavitvi.
Na predvečer prvega maja smo se krajani kot običajno zbrali na kresovanju pri Kapelici nad Šentanelom. Tudi tokrat nam jo je zagodlo vreme, saj je bili zelo mrzlo in mokro. Vendar »ta prvih Šentanelcev« to ni zmotilo in smo kljub muhastemu vremenu zakurili kres in se poveselili ob pričakovanju praznika dela.
Zahvala Petru Sedovšku in njegovim »pomagačem« za pripravo kresa in vsem ostalim krajanom, ki ste s svojim delom pomagali pri postavitvi mlaja in izvedbi delovne akcije.

Zapisal: Štefan Peršak