Poročilo: S kolesom po Šentanelu 2024

V nedeljo, 19. 5. 2024 smo člani Športnega društva Šentanel organizirali tradicionalno že sedemnajsto rekreativno kolesarsko prireditev »S kolesom po Šentanelu«. V prelepem sončnem vremenu se je zbralo okrog  petdeset kolesarjev. Panoramska pot nas je vodila iz Šentanela preko Suhega Vrha, Strojne, Jamnice in nazaj do vasi. Med  kolesarjenjem smo spoznavali lepote in znamenitosti naše krajevne skupnosti. Ustavili smo se na kmetiji Rašešnik, vrhu Strojne in na turistični kmetiji Mikl. 
Kolesarski izlet smo zaključili kot običajno pri lipah nad Šentanelom, kjer smo se kolesarji skupaj z organizatorji prireditve in Šentanelci okrepčali z dobrotami, ki sta nam jih pripravila Fani in Peter s sodelavci. 

Med vse kolesarjenje in udeležence kolesarskega izleta smo izžrebali praktične nagrade, ki so jih prispevali naši zvesti donatorji: ŠD Šentanel, KS Šentanel, Občina Prevalje, Mehanizacija Miler, ELVIP, Enduro, INFOSIS, Turistična kmetija Ploder, Peter-Fani Sedovšek in Ekohotel kmetija Koroš.

Najlepša zahvala vsem na domačiji Rašešnik in Mikl, ki so nas med kolesarjenjem prisrčno sprejeli in pogostili z domačimi dobrotami.

Prireditev je minila brez poškodb v prijetnem in družabnem vzdušju.

Zahvala vsem donatorjem in zvestim članom športnega društva, ki so pomagali pri organizaciji kolesarskega izleta. 

Foto: Š.P., Ž.P.

Zapisal: Štefan Peršak