Poročilo: S kolesom po Šentanelu 2022

V nedeljo, 15. 5. 2022 smo člani Športnega društva  Šentanel organizirali tradicionalno že petnajsto rekreativno kolesarsko prireditev »S kolesom po Šentanelu«. To je bila prijetna panoramska vožnja s spoznavanjem lepot in znamenitosti naše krajevne skupnosti. Proga v dolžini 24 km nas je vodila od Kapelice nad Šentanelom – Suhi vrh – Kmetija Rašešnik – Strojna – Jamnica –  kmetija Mikl in nazaj do lip nad Šentanelom, kjer smo kolesarski izlet zaključili. Ob trasi proge smo imeli dva  postanka na kmetiji Rašešnik in Mikl, kjer so nas domači lepo sprejeli in pogostili z domačimi dobrotami. Tokratna prireditev je minila v prelepem sončnem vremenu.

Kolesarski izlet smo zaključili kot običajno pri lipah nad Šentanelom, kjer smo se kolesarji skupaj organizatorji prireditve in Šentanelci okrepčali z dobrotami, ki sta nam jih pripravila Fani in Peter Sedovšek.

Med vse kolesarjenje smo izžrebali praktične  nagrade, ki so jih prispevali naši zvesti donatorji:

ŠD Šentanel, KS Šentanel, Občina Prevalje, Mehanizacija Miler, ELVIP, Enduro, INFOSIS,  Fiskulturnica – športnorehabilitacijski center,  Špar Prevalje, eko kmetija Koroš, Mehanizacija Miler, Punkt Kotlje, picerija Gajbics, Franc Skuk – Petzen, Enduro.

Najlepša zahvala vsem na domačiji Rašešnik in Mikl, ki so nas med kolesarjenjem prisrčno sprejeli in pogostili.

Letošnje kolesarjenje z množično udeležbo je minilo v prijetnem in družabnem vzdušju, brez poškodb. Zahvala vsem donatorjem in krajanom, ki so pomagali pri organizaciji prireditve.

Zapisal: Štefan Peršak 

Foto: Š.P.