Poročilo: S kolesom po Šentanelu 2021

V nedeljo, 23. 5. 2021 smo člani Športnega društva Šentanel z upoštevanjem priporočil NIJZ-a organizirali tradicionalno štirinajsto rekreativno kolesarsko prireditev »S kolesom po Šentanelu«. To je panoramska vožnja s spoznavanjem lepot in znamenitosti naše krajevne skupnosti. Zaradi lepega deževnega vremena smo kolesarsko traso skrajšali na šestnajst kilometrov.

Pot nas je tokrat izjemoma vodila od Kapelice nad Šentanelom – Suhi vrh – Kmetija Rašešnik – kmetija Tratnik in nazaj na Šentanel, kjer smo kolesarski izlet zaključili. Ob trasi proge smo se ustavili na kmetiji Rašešnik. Zahvala vsem Rašešnikovim, ki so nas v deževnem vremenu med kolesarjenjem prisrčno sprejeli in pogostili kolesarje z domačimi dobrotami. Kolesarski izlet smo zaključili kot običajno pri lipah nad Šentanelom, kjer smo se kolesarji skupaj z organizatorji prireditve in Šentanelci okrepčali z dobrotami, ki sta nam jih pripravila Fani in Peter Sedovšek s sodelavci. 
Med vse kolesarjenje, organizatorje in prisotne krajane smo izžrebali praktične nagrade, ki so jih prispevali naši zvesti donatorji: 
ŠD Šentanel, KS Šentanel, Občina Prevalje, Mehanizacija Miler, ELVIP, Enduro, Fiskulturnica – športnorehabilitacijski center, picerija Gajbica,  Ekohotel kmetija Koroš in Gradbeništvo Stane d.o.o..
Udeležba na kolesarskem izletu je bila zaradi deževnega vremena manj množična kot v preteklih letih. Vse to pa ni motilo prijetnega vzdušja med udeleženci. Prireditev je minila brez poškodb. Zahvala vsem donatorjem in krajanom, ki so kot vsako leto pomagali pri organizaciji prireditve. 

Prireditev smo izvedli namesto odpadlega kolesarjenja v letu 2020 – »korona«.


Zapisal: Štefan Peršak