9. pohod po mlinarski poti

V okviru krajevnega praznika smo Športno društvo Šentanel, Krajevna skupnost Šentanel in kmetija Povh dne, 4. 6. 2016 organizirali tradicionalni deveti Pohod po mlinarski poti. V prelepem sončnem in vročem junijskem dnevu se je zbralo okrog sedemdeset pohodnikov. Letošnji pohod so z udeležbo popestrili otroci in učiteljici podružnične šole Šentanel.
Me potjo smo se ustavili pri spominskem obeležju v Lužnikovi reki in prižgali svečo v spomin padlim borcem za našo svobodo iz katerega izhaja tudi naš krajevni praznik. Pot smo nadaljevali do turistične kmetije Gradišnik, kjer so nas domači lepo sprejeli in pogostili. Po postanku smo se odpravili novim mlinarskim dogodivščinam nasproti. Večina pohodnikov se je podala po daljši poti preko Belšaka. Otroci in starejši pohodniki pa po krajše pripravljeni poti. Pohodniški izlet smo zaključili okrog ene ure pri Povhovem mlinu, kjer so nas čakale kmečke dobrote, ki so nam jih pripravili Povhovi domači. Druženje smo zaključili s »frajtonarco« in plesnimi koraki. Za dobro razpoloženje je poskrbel kar sam Franc Naveršnik.
Zahvala Francu in Mojci ter članom Planinskega društva Mežica, ki so uredili in pripravili pot in jo na novo označili z obvestilnimi tablami. Zahvala tudi vsem udeležencem pohoda in se vidimo v naslednjem letu.

Foto: ŠP

Štefan Peršak – tajnik ŠD Šentanel